Retur

Her er lidt input til både inde og udekøkken

Nogle kalder det kylling på dåse, andre tyskerkylling. (Hvilket andet folkeslag kunne finde på, at proppe en øl op i måsen på en pipfugl)

Vask en dåseøl og drik ½-delen. Fyld dåsen op med dine favoritter ud i krydderurter. Kyllingen smøres med smeltet smør på skindet og der drysses salt på.

Her har jeg brugt paprika, derfor ser den sort ud.

Kyllingen skal have omkring 60 minutter. Stegetermometer kan med fordel bruges. Sættes der hvor kyllingebrystet er tykkest. Ved 80 gr. er kyllingen serveringsklar.

En standard babercuesauce kan sagtens bruges. Husk iøvrigt drypbakken under fuglen.

Når dåsen skal ud af kyllingen skal man være to. En der holder og løfter kyllingen op, og en der med skaftet af en ske eller ligende presser dåsen ud oppe fra og ned. Dvs. stik skaftet ned gennem halshullet tilk du rammer dåsen, og pres så til.

Her er der lavet to kyllinger. Disse er smurt med smør og drysset med salt. Ved stegning af to kyllinger er stegetiden lidt længere ca. 70 minutter.

Skinkeculotte, 40 minutter eller ca 72 gr. Skinkeculotten bliver hurtig "tør", hvis den får for lang tid.

De store tomater og squash er færdige på ca 11 minutter. Squash er penslet med hvidløgsolie og salt.

Den færdige steg

Mørbrad i øl.

En svine mørbrad rulles med bacon, den brunes og løg, grøn peberfrugt og chili tilsættes og steger med i 5 minutter.

2 mørke øl tilsættes f.eks. Tuborg Classic. Mørbraden grydesteges i 40 min.

Mørbrad i hvidløg

Man tager et glas marinerede hvidløg i krydderurter. Dette indhold blendes til en lind masse. Denne masse smøres på mørbraden og lader derefter kødet trække i 6 timer. Tilsæt peber efter behov, pas på med salt for marinaden er salt i sig selv.

I dette tilfælde har jeg skrabet det meste af hvidløgsmassen af igen, og hældt den i drypbakken. Kan efter stegning bruges sombund i sauce.

Har også prøvet fremgangsmåden på helstegs fillet, dog uden at skrabe hvidløgsmassen af igen. Er kødet uden fedtmamorering kan der lægges et par skiver bacon over kødet i den sidste del af stegetiden.

Det færdige stykke kød

1,5 kg mørbrad har her fået 50 minutter, og der er opnået en kerne temperatur på 62 grader. Lad hvile i ca 15 minutter, mens du laver saucen.

Farsbrød ala Burger

Her har jeg brugt farsen fra Glæsels burger og lave et farsbrød

Brødet er omviklet med Bacon og steger over indirtekte varme i ca. 55 minutter. Kernetemperatur skal være over 75 gr.

Farsbrødet serveres med kartoffelmos iblandet grønne bønner og gulerødder efter smag. Chillisauce, ketchup og smør til mosen er rigeligt. Øvrigt grønt der passer til er brocholli

Er man til stærke sager kan de findes på http://extremefood.com

Hit Counter